Slobodan Plačkov

Lični web sajt

hak_port5.bmp

Delphi , Foxpro programer , web dizajner:

- Delphi

- html/CSS , Joomla

- php/MySQL

Imamo 1 gost na mreži
Home Web dizajn i Joomla! CMS CMS i Joomla!

CMS i Joomla!

Sistem za upravljanje sadržajem (CMS - Content Management System) nudi sofisticirana rešenja za online upotrebu jer upravo je ona glavna karakteristika CMS.

Upravljanje sadržajem se može vršiti i iz javnog i administartivnog dela Joomlinog CMS-a.

Iz javnog dela posebni korisnici (niži nivoi administratora sajta - autori, uređivači i izdavači) mogu direktno na web stranici da menjaju sadržaj.

Oni se jednostavno poputa ostalih korisnika, prijave sa svojom korisničkim imenom i šifrom - koje je superadministrator sajta prethodno prijavio Joomla! sistemu kao korisnike sa pravom izmena.

 

Ovo omogućava da se one najčešće izmene  sadržaja (kao sto je ažuriranje članaka teksta i slika i dodavanje/uklanjanje članka) obavljaju takoreći trenutno i vrlo jednostavno. Koncept Joomla! sistema je kreiran tako da krajnji korisnici mogu uz minimalnu obuku sami održavati web sajtove.

Administrativni deo ima zaseban panel i može mu pristupiti superadministrator i specijalni registrovani članovi sa posebno definisanim nivoom pristupa (administratori i menadžeri).

Joomla! se razlikuje od normalnog modela za upravljanje sadržajem softvera.  On je projektovan tako da radi (prvenstveno) sa drugim Open Source softverom kao što su PHP, MySQL, i Apache.

Kroz Joomla! CMS se uspešno kreiraju kvalitetna web rešenja, sajtovi, a posebno portali.

 

*  *  *

Poslednje ažurirano (petak, 25 februar 2011 18:28)

 
Baner